Meteen naar de inhoud

Over ons

De voorstelling Pronken met Pruiken wordt gemaakt en uitgevoerd door vijf professionele musici die allen een band hebben met de stad Utrecht. Hieronder kun je meer lezen over hen. 

Sopraan Linda Vink studeerde aan het Utrechts Conservatorium én aan de PABO. Ze kreeg lessen en coaching van o.a. Dobrinka Yankova, Ira Siff en Francis van Broekhuizen. Linda zong rollen in diverse operaproducties zoals Les Indes Galantes en Le Nozze de Figaro. Als docente is ze verbonden aan onder andere Holland Opera. 

Judith Groen studeerde cello bij Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium en bij Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Judith speelde in o.a. het NJO, de Vlaamse Opera Gent, de Filharmonie Antwerpen, Symphonica in Rosso en Concerto Málaga. Ook is ze actief als kamermusicus. 

Saskia Frijns studeerde viool bij o.a. Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium. Ze is actief als violiste bij diverse professionele orkesten, waaronder het Metropole Orkest, en als kamermusicus. Daarnaast is ze werkzaam als viooldocente en producente bij het Grachtenfestival in Amsterdam en bij kamerorkest Heritage Sinfonietta. 

Altviolist Bart Folkers studeerde bij Mikhail Zemtsov aan het Utrechts Conservatorium en bij Julia Dinerstein aan Codarts in Rotterdam. Hij is actief als docent, kamermusicus en orkestmusicus. Ook werkte hij mee aan diverse operaproducties in samenwerking met het NJO en de Nationale Opera. 

Violist Jens Groenewold studeerde bij Chris Duindam aan het Utrechts Conservatorium en later bij Wouter Vossen en Natalia Gabunia. Hij speelde bij onder meer het NJO en het Orchester des Landestheaters in Detmold, en remplaçeert regelmatig in diverse professionele orkesten waaronder philharmonie zuidnederland.